Doelstelling

Vooreerst is mijn belangrijkste uitgangspunt, de juiste keuze van systeem- en producttoepassingen op elektrotechnisch en domotica vlak direct aansluitend bij de wensen en keuzes van de klant.

Wij zijn gekend de juiste harmonie te vinden tussen de technische en de esthetische elementen in de woning / gebouw, met bijzondere aandacht voor de leef- of werksfeer van de klant – bouwheer.

Vanuit de passie om tot dit technisch – esthetisch resultaat te komen, investeert B&L Home Intelligence in elk project en werkt niet zomaar met voorgestelde standaard oplossingen of merken.

In de beginfase voorzie ik dan ook steeds een zeer uitgebreid gesprek en vooral een interactieve informatie bijeenkomst met de klant – bouwheer.

Strategie

Door de spreiding van activiteiten op verscheidene markten-doelgroepen kan B&L, met die brede kennis, projecten opbouwen op basis van technieken met ideale product-prijs verhoudingen.

Op die manier zijn compromissen op kwaliteit- of duurzaamheid niet aan de orde binnen het besproken budget.

Het opdelen in duidelijk opgesplitste werk fasen, zorgt voor een betere planning en toewijzing van de juiste “man en methode”.

Alle projecten worden opgebouwd vanuit een duidelijke spreadsheet waarin de volledige technische opbouw is opgelijst.

Eventuele wijzigingen tijdens het bouwtraject kunnen met deze methode snel worden aangepast, en voorkomen onvoorziene kosten door laattijdige technische aanpassingen.

Nieuwbouw

Reeds vanaf de ruwbouwfase is er de actieve deelname van B&L, meer bepaald voor alle specifiek geïntegreerde technieken.

Alle nodige inbouwdozen in beton elementen/structuren voor:

elektrische componenten
verlichting componenten
multimedia componenten
centraal stofzuigsysteem componenten
technische doorgangen
ea.

Technische kanaal systemen worden zorgvuldig uitgetekend voor maximale installatie efficiëntie en toekomstige flexibiliteit.

Renovatie

Reeds na de “uitbreekfase” is er de actieve deelname van B&L, meer bepaald voor alle specifiek geïntegreerde technieken.

Alle nodige inbouwsystemen in de gebouwen structuren zoals er zijn voor:

elektrische componenten
verlichting componenten
multimedia componenten
centraal stofzuigsysteem componenten
technische doorgangen

Technische kanaal systemen worden zorgvuldig uitgetekend voor maximale installatie efficiëntie en toekomstige flexibiliteit.

B to B

In het B to B verhaal wordt vooral de totaal project aanpak nagestreefd.  Hier is de jarenlange samenwerking met sterke partners die steeds weer de aanleiding van succesvolle realisaties mogelijk maken.

Image module

Architecten

Op heden kunnen wij verscheidene mooie realisaties noteren, waarbij de constructieve samenwerking met de architect het finale resultaat telkens op het gewenste niveau kon brengen.

Fijne coöperatie kon ik noteren met:

Architect Piet Vermeulen
In & Out Architecture
Architect Paul Temmerman
PTAB
Landscape architect Albéric Moreels
Albéric Moreels
Architecten Nils Wollaert en Guy Wollaert
Wollaert Architecten
Architecten Jan Rosseel en Marc Vergauwe
Neoo Selon Neo
Architect Katja Verdonck
Architectenbureau Katja Verdonck
Architect Thierry Devos
Tarch
Architecten Dirk Defraye en Gilles Troffaes
Egus Architecten