Strategie

Wij gebruiken een zeer onafhankelijke procedure waar, bij de verschillende uitkomsten, de juiste producten en merken aan gelinkt worden, met maximale aandacht voor de product-prijs verhouding.

Het is inderdaad eveneens een op maat gemaakt netwerk waarbij de opbouw van een doordachte strategie van het hoogste belang is op bekabeling en op voeding gebied.

Voor elke verlichting installatie wordt er vanaf het begin een uitgebreide spreadsheet opgemaakt met alle licht circuits, lichtpunten en type die rechtstreeks of onrechtstreeks binnen de installatie geïntegreerd zijn.

Dat vormt de basis voor de uitbouw van het volledige netwerk…:

Uitbouw van het bekabeling netwerk
Netspanning en laagspanning: spanninggestuurd en stroomgestuurd, 12Vac, 24Vdc, dimming type, ed…
Verzameling van alle nodige technische info van de te integreren toestellen en producten

Opbouw “van achter naar voor”

Lichtstudie

Wij raden aan steeds te starten met een minimale lichtstudie die wij samen opbouwen op basis van de gebouwenplannen en de gewenste leefsfeer.

Op vandaag is verlichting in residentiële, huishoudelijke sfeer en in bedrijfsomgeving een belangrijk onderdeel geworden in het gebouw. Onze “checklist” omvat dan ook een heel brede info bevraging om tot de meest ideale productkeuze te komen. Termen als lichtkleur, licht harmonie, energieconsumptie, rendabiliteit, dimming, welness, direct of indirect, spreiding ed…, worden hierbij steeds in graad van belangrijkheid bepaald.

Integratie

Bij de integratie van verlichting verstaan wij de technische implementatie in het domotica systeem en even belangrijk de inwerking van de toestellen in het gebouw.

Ons installatie team heeft jaren ervaring met het in- of opbouwen van de meest uiteenlopende verlichting armaturen. Het uitdenken van de technische behoeftes in de gebouwen structuur, worden samen met de architect en IR vanaf de beginfase besproken en uitgedacht.

Op die manier zorgen wij ervoor dat de hoofd verlichting deel is van het gebouw en geen objecten op zich.

Binnen het architecturale ontwerp ,wordt weliswaar aandacht besteed in samenspraak met architect en bouwheer voor de aanvullende verlichting die een meer uitgesproken karakter kunnen geven door hun design en decoratieve uitstraling.

Decoratief en design

Voor deze invulling werkt B&L samen met Beli Centro die zich profileert binnen het totaal interieur design. Met de zeer uitgebreide product- en merkenkennis binnen de design- en decoratieve verlichtingfabrikanten resulteert dit in harmonieuze esthetische integraties.

Merken